Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Промовирање на добро владеење и зајакнување на Ромите на локално ниво

Во рамки на втората фаза од РОМАКТЕД – програмата на Советот на Европа и Европската Унија – „Промовирање на добро владеење и зајакнување на Ромите на локално ниво“, претставници од Советот на Европа, Институтот за аналази „ Ромалитико“, вчера оддржа состанок со координаторот и туторите и ги посетија училиштата каде се одржува наставата на учениците кои беа избрани според програмата.

На средбата се разговараше за процесот на тековните проекти кои се финансирани од програмата, а потоа претставниците го посетија местото каде што се планира реконструкција на игралиштето во ромско маало.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk