Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

21 септември- Меѓународен ден на мирот

Преку дефилирање со пораки за мирот, цртање на мурали и многу други активности кои симболизираат и повикуваат мир во светот, денес се одбележа овој празник во градинките и образовните установи во нашата општина.Мировното образование гради поправеден свет.
МИРОТ Е МОЈАТА НАСМЕВКА!
МИРОТ ГО ГРАДИМЕ ЗАЕДНO!
МИР ЗА СИТЕ ДЕЦА!
МИРОТ Е СЕКОЈ ЧЕКОР!
МИРОТ Е МЕЃУСЕБНА ПОЧИТ!
СИТЕ ИДЕАЛИ ВО СВЕТОТ СЕ ПОБЕЗНАЧАЈНИ ОД СОЛЗИТЕ НА ЕДНО ДЕТЕ!
Ова се само дел од пораките кои дечињата денес ги упатуваа.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk