Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

1- ви септември се отвораат вратите за дечињата во детската градинка

1- ви септември, ден кога се отвораат вратите и за дечињата кои за прв пат ќе стапнат во градинките. Во детската градинка „Гоце Делчев“ во Виница, денес го пречекорија прагот 320 дечиња.
Во 5 објекти на детската градинка во оваа учебна година се запшани 320 дечиња. Директорката Милче Стаменкова и целиот персонал им посакаа топло ДЕОБРЕДОЈДЕ на сите дечиња.
Општина Виница и градоначалникот Миле Петков им посакува многу среќа, разиграни и весели денови на сите дечиња во градинката, да растат безгрижно и да понесат само убави спомени.

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk