Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Почитувани,
согласно Програмата за јавно здравје на населението во Општина Виница, на 10.06.2022 година (петок), во раните утрински часови, на територијата на општина Виница ќе се изврши терестичко третирање за заштита од комарци.
Во првата фаза со дезинсекција ќе биде опфатена површина во градот Виница и населените места во општина Виница. Третирањето ќе се изврши од земја со препарат одобрен од Бирото за лекови на РСМ.
За таа цел, се апелира до пчеларите во општина Виница, да се преземат соодветни мерки за заштита на своите пчелни семејства.
Доколку временските услови не дозволат третирање на наведената дата, истото ќе се спроведе наредниот ден (во зависност од временските услови).

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk