Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Бадникoвата поворка

Најава на Христовото раѓање. Радост, песни, детски насмевки и возбуда, преовладуваа денес низ улиците на Виница. Дечињата од детскиот црковен хор и дечињата од хорт MOZZARTINO денес ја одржаа Бадниквата поворка, носејќи ја пештерата која го претставува Христовото раѓање во Витлаемската пештера. Пред општинската зграда, дечињата беа пречекани од градоначалникот на Општина Виница Миле Петков кој ги даруваше со коледарски пакетчиња.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk