Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Градоначалникот Миле Петков упати честитка до сите верници со исламска вероисповед

По повод големиот муслимански празник Курбан Бајрам, Градоначалникот на Општина Виница Миле Петков, во негово име и во име на Општина Виница упати честитка до сите верници со исламска вероисповед.
- Принесувањето на жртвата- курбан и дарувањето нека Ви ги отвори срцата кон Бога и нека Ви донесе многу здравје, радост, мир и благосостојба во Вашите домови и во домовите на Вашите најблиски. Празниците не учат да си простуваме, да си помагаме и да го јакнеме соживотот, не потсетуваат на традицијата, обичаите и различностите кои се најголема вредност на секое општество. Овие празници нека Ви поминат во добро здравје, толеранција, благосостојба и со добра мисла.

Честит Курбан Бајрама.

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk