Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Спроведено дензинсекција и терестичко третирање за заштита од комарци

Денеска, во раните утрински часови на територијата на Општина Виница е спроведено дензинсекција и терестичко третирање за заштита од комарци. Од страна на стручна екипа третирањето е извршено со специјален препарат одобрен од Агенцијата за лекови, МАЛМЕД, на површина од 70 хектари. Според договорот што го има склучено Општина Виница со Друштво за авио услуги „Бониер“ од Куманово, во следниот период ќе се спроведе и авиотретирање за заштита од комарци, во зависност од временските услови. За точниот датум кога ќе се спроведе авиотретирањето навремено ќе ги известиме граѓаните.

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk