Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Размена на средношколци

Почитувани ученици- средношколци,
според дописот кој го добивме од Канцеларијата на Американски совети за меѓународно образование Р. Македонија, Ве известуваме дека продолжува имплементацијата на Kennedy-Lugar Youth Exchange & Study (YES) програмата во Македонија. Преку оваа програма, средношколци од нашате земја имаат можност да добијат целосна стипендија за учење и живеење во Америка за една учебна година. Организацијата во континуитет спроведува програми за културна размена меѓу средношколци од Македонија и САД.

Повеќе информации околу YES програмата можете да најдете на следнов линк:
https://northmacedonia.americancouncils.org/yes-en

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk