Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Реконструкција на Домот на култура Тошо Арсов

Градоначалникот на Општина Виница Миле Петков, денес направи увид во активностите кои се преземаат околу реконструкција на Домот на култура „Тошо Арсов“, еден од покрупните проекти кои се планирани за оваа година. Во тек е преуредувањето на сината сала, големите стаклени површини се затворени, се реновираат гардеробите и тоалетите. Ако работите течат според планот, оваа година фестивалот на хумор и сатира „Ин Винаца веритас“ ќе биде реализиран во комплетно ново руво и Виница како град домаќин со гордост ќе го реализира истиот.

 
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk