Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Детскиот Поетски Фестивал "Мајски Цвет" 2023

ЈОУ Библиотека „Ванчо Прке" Виница, учествуваше на Детскиот Поетски Фестивал „Мајски Цвет" 2023година во организација на ЈОУ Библиотека „Искра" - Кочани. Претставници на Библиотеката беа: ученичката Теона Цонева - IX одд, ООУ „Славчо Стојменски", ментор Миланка Стојанова и Лаура Николовска - VI одд., ООУ „Славчо Стојменски", ментор Сања Смиланска. Оваа година ученичката Теона Цонева освои две награди: ПРВА награда за најдобра интерпретација на сопствена творба и ТРЕТА награда за напишаната творба. Честитки до ученичките, нивните ментори и ЈОУ Библиотека „Ванчо Прке" Виница.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk