Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

По иницијатива на Општина Виница, USAID Macedonia во посета на Виница

На иницијатива на Општина Виница претставници од Проектот на USAID Macedonia за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите и претставници на 13 општини беа во работна посета на Академија Прогресив во Виница и на Музеј Теракота - Виница.

Со целите, визијата и начинот на функционирање на академијата посетителите ги запозна директорката на Фондација Прогресив,Александра Кирилова,која посочи дека модерното време и самиот технолошки напредок, на бизнис светот наметнува различна перспектива на гледање на работите, со потенцијал за внесување свежина и нови трендови на менаџирање и делување на компаниите.
Свое обраќање кон присутните имаа и извршниот директор на Макпрогрес - Глигор Цветанов, генералниот директор Александар Цветанов и како претставници од Општина Виница Луиза Алексова, Благој Стаменков и градоначалникот Миле Петков.
Во Музејот Теракота своја презентација пред посетителите имаше кустосот Јовица Илиев.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk