Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Светскиот ден на литературата за деца

По повод Светскиот ден на литературата за деца, ЈОУ Библиотека „Ванчо Прке’’ Виница во соработка со Младинската организација „Визија’’ при СОУ „ Ванчо Прке’’ Виница под менторство на професорката Марина Евтимова Митева, се реализираше театарски перформанс „Една поинаква Црвенкапа".

Театарскиот перформанс го следеа второодделенчињата од ООУ „Гоце Делчев’’ – Виница, кои по завршување на претставата продолжија со читање на детски сказни.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk