Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Ден на ослободувањето на Виница

Како дел од програмата на Општина Виница по повод 30 Август денот на ослободување на Виница беше и презентацијата на воена опрема на Армијата на Република Македонија.
На овој настан Претседателот на ОРОРМ, Гоце Георгиев за особен придонес во развојот и унапредувањето на организацијата на резервни офицери, додели благодарници и значки на претставниците на Армијата - бригаден генерал Сашко Лафчиски, полковник Стојанче Костов, постар водник 1 класа Димитар Јанев, постар водник 1 класа Владо Митев и на Градоначалникот на општина Виница, Миле Петков.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk