Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Симеонов ден во с.Калиманци

Денес 14 септември на големиот православен празник Симеоновден или денот на Свети Симеон Столпник, денот кога започнува црковната година и есенската сеидба, присуствував на црковната слава во с.Калиманци. Ваквите собири во помалите населени места во Општина Виница се одлична прилика да се поразговара со граѓаните, да се слушнат нивните барања, предлози и сугестии, пофалби и критики.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk