Open menu

Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Сите вести

Дневниот центар за лица со ментална и телесна попреченост во Виница

Градоначалникот Миле Петков денес го посети Дневниот центар за лица со ментална и телесна попреченост во Виница, чие што функционирање е многу важно за вклучувањето и активно учество на овие лицата со попреченост во општеството.

На корисинците и вработените Градоначалникот им посака среќни новогодишни и божиќни празници и одблизу се запозна со нивниот секојдневен престој, односно работа во центарот. Беше запознаен и со динамиката на изградбата на сензорната соба со која на корисниците во центарот, но и на лица од надвор ќе им се овозможи подобра социјализација и интеграција во образовниот систем и во општеството.
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk