Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Читај online

Сите вести

Отворен четвртиот Фестивал “ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС“

Со отворање на изложбата на карикатури од Меѓународниот конкурс за карикатури кој го распиша Домот на културата “Тошо Арсов“, започна четвртиот Фестивал на хумор и сатира “Ин Виница Веритас“.

Официјално беа прогласени најдобрите три карикатури избрани од жирито во состав: Веселин Зидаров (карикатурист), Миро Ѓорѓиевски (карикатурист) и Славко Данев (историчар на уметноста). Првата награда отиде во рацете на Александар Блатник од Србија, втората награда Валентин Георгиев од Бугарија и третата награда на Мирослав Геренчер од Хрватска. Фестивалот официјално го отвори градоначалникот Емил Дончев, а за фестивалот зборуваше карикатуристот Миро Ѓорѓиевски. Афоризми читаа Ристо Филчевски од Струмица, новинарот Иван Бојаџиски и Миле Ѓорѓиовски од Делчево.
Отварањето на фестивалот беше заокружено со настапот на актерите од Народниот театар во Штип кои ја одиграа претставата “Отварач за конзерви“.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk