Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Читај online

Сите вести

ФК “Слога 1934“, победник на регионалниот турнир во Кочани

Младите фудбалери на “Слога 1934“ од генерацијата 2006г, уште еднаш ги докажаа своите афинитети на терен во борба со своите врсници. Како гости на регионалниот турнир по повод годишнината од ослободувањето на Кочани, и денот на независноста на РМ, повеќе од убедливо ги совладаа домаќините. Во првиот полуфинален натпревар “Слога 1934“ беше подобра од екипата организатор на турнирот “Кочани“ и славеше со убедливи 7:0, а додека во финалето, “Слога 1934“ со 4:0 ја совлада екипата на “Академија Младост-Тошев“. Со овој резултат, виничките слогаши по вторпат се закитија со пехар, потврдувајќи ги своите долгорочни амбиции да бидат на врвот. За најдобар играч на турнирот беше прогласен Герман Илиев.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk