Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Читај online

Сите вести

Павлов ден

Почитувани, Општина Виница по повод празникот на градот Павловден организира свечена програма со која се предвидени културни настани во периодот 10-13 јули 2017 година.
По тој повод ни претставува посебна чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на настаните.

10.07.2017 година
- Концерт на етно состав Ајазмо
20 часот (плато пред Дом на културата Тошо Арсов)

12.07.2017 година
- промоција на проектот Регулација на речното корито на Виничка река
11 часот (паркинг простор на хотел Александар Парк)
- Виничко кале - најнови откритија
12 часот (Музеј Теракота Виница)
- Баскер фест - меѓународен уличен фестивал
19 часот (Детски забавен парк)

13.07.2017 година
- Литија и кршење на Славски колач
10:30 часот (Паракслис Св. Апостол Павле)
- Свечена седница на Советот на Општина Виница
11 часот (Сала за венчавки во општинската зграда)
- Поставување камен темелник на крстилницата и помошни простории на храм Св. Лука
12 часот (храм Св. Лука)
- Крводарителска акција
13 часот (Црвен Крст Виница)
- Баскерфест - меѓународен уличен фестивал
19 часот (Детски забавен парк).

Во очекување на Вашето присуство. Ви благодариме.
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t.mk