Сите вести

Комуникација на различните култури

Hits: 2741

Културното наследство од Општина Виница презентира ново рамките на европски проект насловен „Комуникација на различните култури“ „Еuropean Communication Across Cultures“ се одража од 7 до 11 Септември во Киелце, Полска а меѓу учесниците беа група на млади луѓе од Келце и партнерски градови и пријателски Гота (Германија), Будимпешта Чепел Остров (Унгарија), Бакау (Романија), Винница (Украина) и Виница (Македонија).

Тематскиот обемна настанот беше: меѓукултурен дијалог, вредности, права на ЕУ и можности за граѓаните. Проектот имаше за цел да се покаже на младите, колку е важно во градењето на европското општество прашањето за разбирање и почитување на различностите на секоја европска држава како и на поединечни лица, вкоренети во националната култура и локалните традиции. Различни традиции, културни, филозофски и религиозни се ризница на знаења за европскиот идентитет и извор на нашата заедничка европска култура. Поради тоа, тие се основа за дијалог за лично и заедничко место во Европа.

Инфо (симни)