Туристичка понуда

Мобилност
Средби со граѓани
Улично осветлување

Читај online

Сите соопштенија

Соопштетние од Министерството за внатрешни работи

Полициската станица Виница по повод предстојните Првомајски празници, апелира до учесниците во сообраќајот за совесно и одговорно однесување.
Ги потсетуваме возачите, задолжително пред тргнување на пат да ја проверат техничката исправност на возилата. Козумирањето на алкохолот а потоа управување возило е неразумна постапка и во најмала рака ќе Ве чини парична казна и времено одземање на возачката дозвола од страна на сообраќајната полиција, а во најлоша варијанта може да Ве чини и живот.

Поради зголемена фрекфенција на сообраќајот обратете внимание на почитување на ограничување на брзината.
Пешаците и велосипедистите како најранлива категорија да внимаваат и совесно однесуваат бидејки токму тие се се почести жртви во сообраќајот.
Моторциклистите да ги почитуваат сообраќајните правила без кацига да не седнуваат на мотор а доколку возат совозач да обезбедат кацига и за него.
Сопствениците на домовите пред заминување на излет добро да проверат дали им се обезбедени домовите како би се заштитиле од несакани кражби и оштетување.

Ви посакуваме среќни празници.

ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА - ВИНИЦА
Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t-home.mk